Wie wij zijn

WIE WIJ ZIJN

SPONGE is een netwerkbureau onder leiding van architect en hogeschooldocent duurzame bouwkunde Dipl-Ing. ir. Björn van Rheenen. Wij werken samen met andere gekwalificeerde professionals die per project geselecteerd worden. Omdat zij de kennis van SPONGE aanvullen. Omdat zij specialisten zijn met betrekking tot het project. Omdat zij passen bij ons en de klant. Klanten maken ook deel uit van het team en kunnen bovendien graag zelf teamleden voor hun projecten aandragen.

“Björn is bijzonder omdat hij tegelijkertijd zakelijk en ook creatief heel sterk is”

Jaap Neijzen – directeur Archipunt

Björn is als teamplayer altijd de spin in het web, de klanten hebben altijd persoonlijk contact met hem zelf. Hij is moderator van processen en vertegenwoordiger van de belangen van de klant. Hij is regisseur van het project en alle betrokken partijen. Hij is auteur van creatieve prestaties in vastgoed.

Björn is een creatief, innovatief, nieuwsgierig en overtuigend consultant. Een ondernemer, generalist en gepassioneerde architect met brede kennis en ervaring als het gaat om ontwikkeling, concepting en ontwerpen van gebouwen. Björn werkt met vastberadenheid, lef en succes aan eigen initiatieven en aan projecten van klanten die hun eigen vaardigheden willen aanvullen met die van Björn om hun doelen te bereiken. Hij is vaak innovatief in duurzame en sociaal-maatschappelijke aspecten

“Ik ken weinig mensen die zo betrouwbaar en integer zijn als Björn.”

Bart Breedijk – Breedijk Veenis Advocaten

De kwaliteit van het werk van SPONGE bewijst zich nationaal en internationaal door gewonnen prijsvragen, nominaties, prijzen en publicaties in tientallen nationale en internationale boeken en tijdschriften.

verder naar WAAROM WIJ VAN ONS VAK HOUDEN

Of lees hier meer over WIE Björn en de partners en medewerkers van SPONGE zijn:

Björn heeft architectuur aan de TU Kaiserslautern in Duitsland en bouwkunde aan de TU Delft in Nederland gestudeerd en heeft tijdens en na zijn studie bij gerenommeerde bureaus gewerkt (Koen van Velsen, DKV, Sluijmer & van Leeuwen). Daarnaast werkte hij op eigen initiatief aan internationale prijsvragen. Na het winnen van prijsvragen richtte hij met een vliegende start zijn eigen bureau SPONGE op, waarmee hij aan de uitwerking en realisatie van een aantal prijsvragen en andere projecten werkte. Ook heeft Björn waardevolle ervaringen opgedaan als projectmanager/directievoerder van eigen projecten en in opdracht, zoals bij voorbeeld de monitoring van een projectontwikkeling in Den Haag t.w.v. 85mio in opdracht van een Duitse belegger. 

Naast deze werkzaamheden heeft Björn met veel passie aan diverse hogescholen (universiteiten, academies en hbo) in Duitsland en Nederland lesgegeven. De afgelopen jaren heeft hij de nieuwe opleiding ‘Duurzame Bouwkunde’ aan de jonge Hogeschool Windesheim Flevoland mede mogen ontwikkelen tot een hoog aangeschreven opleiding. Bij de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) heeft Björn zes jaar in de ledenraad gezeten en heeft hij enkele jaren in de beleidsadviescommissie ondernemerschap aan de ontwikkeling van de vakgroep bijgedragen. Daarnaast was en is hij medeoprichter en bestuurslid van verschillende culturele en maatschappelijke stichtingen en verenigingen.

Björn op Linkedin

SPONGE, PARTNERS
(2003 – nu)
SPONGE, MEDEWERKERS
(2003 – nu)
Albert Groothuizen ProjectmanagementAghate Sicard
Aronsohn Raadgevende IngenieursAlgirdas Motuza
Architectenbureau Robin KerssensAnke Weiss
BAM officeUpBarbara Thevelein
Basta UrbanismBernardo Gaeiras
Béla MòraBartosz Arendt
Boaz BaradonBéla Mòra
Boon Bouwadvies Björn van Rheenen
Cell Studio Boaz Baradon
David Lesterhuis Bruce Kee
De RestaurantcoachDaan Steketee
Felix ReiterDavid Lesterhuis
Grunstra ArchitectenEric Coppoolse
HDG ArchitektenFelix Reiter
HeijmansJasper Tuinema
Hillen & RoosenJoey Schaasberg
IOU architectureJordy Knoppert
Irma van WeerenJulian Nijholt
Jasper EttenKatazyrna Bedra
JBBUG / UrbanegestaltKeith Boon
JWG ArchitectenLars Fassotte
K_Dekker Bouw en InfraLiliana Sousa
MAX-Projects & TeamsLorenzo Menato
Nikkessen ProjectenLuca Rampazzi
Peak developmentLucas Schrama
Peter LechnerMatiss Steinerts
Pim SmuldersMees Dijkman
Raum Eins ArchitektenPepa Pedrol
RaumspielkunstPieter de Bruyn Kops
Rupali GuptaSucre Wanga
Sanso ProjectsTim Latour
Scope Bouwmanagement
Theaterplatform PickUp Club

WW+ Architekten

verder naar WAAROM WIJ VAN ONS VAK HOUDEN