Mixed Functions

VU KINDERSTAD AMSTERDAM INTERIOR

De VU Kinderstad, die gesitueerd is op het dak van een bestaand ziekenhuisgebouw, maakt het de zieke kinderen mogelijk om, buiten het onwennige verblijf in het ziekenhuis, familie en vrienden te ontmoeten. Het ontwerp is een spel van openheid en geslotenheid, van ontmoeten en terugtrekken. Het lichte paviljoen op het massieve gebouw, laat patiënt en bezoeker letterlijk en figuurlijk uit het ziekenhuis treden en inspireert hen om zich te richten op buiten. De referenties aan de natuur, zoals de materialisatie, het licht en het uitzicht op de hemel en het Amsterdamse bos, geven het gevoel ‘er op uit’ te zijn.

Kijk voor een uitleg van het concept.

Kijk naar de vergelijking van de beelden in de fase prijsvraag en het gerealiseerde gebouw.

Kijk naar een beschrijving van het gerealiseerde exterieur.

EERSTE PRIJS BNA JA PRIJSVRAAG
CREATIVE AWARD JAPAN VOOR ‘BEST DESIGN FOR MED. CENTER’
GENOMINEERD VOOR DE ARCHITECTUURPRIJS GEVEL TOTAAL,
DE GOUDEN AMSTERDAMSE ARCHITECTUURPRIJS IN 2008
PHILIPS LED-AWARD VOOR DE ENTREETUNNEL
NVTG BOUWAWARD 2010 BIJZONDERE CATEGORIE

SPONGE ARCHITECTS & RUPALI-GUPTA i.s.m. IOU ARCHITECTURE
PROJECTARCHITECTEN: B. VAN RHEENEN, R. GUPTA EN R.POUW

SPONGE werkt ook aan andere projecten in de zorg, bij voorbeeld binnen het architectencollectief