Mixed Functions

VU KINDERSTAD AMSTERDAM EXTERIOR

Het doel van de VU-Kinderstad is om het zieke kind, familie en vrienden uit de onwennige omgeving van het ziekenhuis te ontvoeren en een ontmoeting buiten deze sfeer mogelijk te maken. Het ontwerp nodigt uit tot het verblijf in de open ruimte van het alomvattende speelplein. Op het speelplein bevinden zich, in sfeer verschillende, rustige, besloten ruimtes met specifieke functies. Het ontwerp is een spel van openheid en geslotenheid, van ontmoeten en terugtrekken. De grens tussen buiten en binnen en de referenties naar de natuur, door middel van materialisatie, licht en uitzicht op de hemel en het Amsterdamse bos, geven het gevoel er-op-uit te zijn.

Kijk voor een uitleg van het concept.

Kijk naar de vergelijking van de beelden in de fase prijsvraag en het gerealiseerde gebouw.

Kijk naar een beschrijving van het gerealiseerde interieur.

EERSTE PRIJS BNA JA PRIJSVRAAG
CREATIVE AWARD JAPAN VOOR ‘BEST DESIGN FOR MED. CENTER’
GENOMINEERD VOOR DE ARCHITECTUURPRIJS GEVEL TOTAAL,
DE GOUDEN AMSTERDAMSE ARCHITECTUURPRIJS IN 2008
PHILIPS LED-AWARD VOOR DE ENTREETUNNEL
NVTG BOUWAWARD 2010 BIJZONDERE CATEGORIE

SPONGE ARCHITECTS & RUPALI-GUPTA i.s.m. IOU ARCHITECTURE
PROJECTARCHITECTEN: B. VAN RHEENEN, R. GUPTA EN R.POUW

SPONGE werkt ook aan andere projecten in de zorg, bij voorbeeld binnen het architectencollectief