Specials

NDSM SWITCH AMSTERDAM

  • architecture
  • concepting
  • development

NDSM switch is een initiatief dat SPONGE heeft genomen op de NDSM-werf in Amsterdam en in co-creatie met de founding partners* aan het ontwikkelen is. De NDSM switch met 5.000 m² gaat voor de NDSM-werf, de stad Amsterdam, Nederland en internationaal een wezenlijke bijdrage leveren aan de innovatie, ontwikkeling en verspreiding van circulaire kennis. Door de meest vooruitstrevende, toonaangevende maar ook startende Amsterdamse initiatieven op het gebied van circulariteit dag en nacht met elkaar in één gebouw te laten innoveren en uitwisselen t.b.v. de economie van morgen. NDSM switch verbindt ‘social engineering’ op een boeiende manier met technische innovatie en publieke uitwisseling tussen vakmensen, bedrijven, gemeente, Amsterdammers en toeristen en geeft zo de Amsterdamse circulaire economie van de toekomst een adres en een boost.
In het gebouw bevinden zich grote, open en flexibel indeelbare werkvloeren, waar de circulaire initiatieven in samenwerking zelf flexibel invulling aan kunnen geven. Aan de voorzijde van het gebouw bevindt zich een transparant, uitnodigend en publiek toegankelijk deel, waar Amsterdammers, vakmensen, toeristen en ook de gebruikers van het gebouw op alle gebouwlagen zullen ontmoeten en onder genot van circulair eten en drinken, inspiratie en kennis uitwisselen. Een kennis- en ontmoetingsroute voert langs de ontsluiting van de verdiepingen, de entreehal, circulair eten en drinken en tentoonstellingen, via de verdieping met informele ontmoetingsplekken, werkruimten en labs naar de bovenste verdieping, met bespreekruimten en een grote bijeenkomstruimte met tribunetrap tot op het dak met stadslandbouw, kassen en een uitzichtplatform met circulair blik op de NDSM-werf, het IJ en Amsterdam.

*De founding partners zijn: Revolution Foundation, ecodam, Pakhuis de Zwijger, Metabolic, AMS institute

Daarnaast betrokken partners: C-bèta, C-creators, DGTL, geWoonboot, Hogeschool van Amsterdam, Kairos College, Café Restaurant Noorderlicht, ROC TOP, Stichting NDSM